Image is not available
HPslide1.png
images/HPslide-2.png
2324thema.png
previous arrow
next arrow

Ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus zijn alle evenementen in Nederland met meer dan 100 aanwezigen van overheidswege afgelast. Deze maatregel is in ieder geval van kracht tot en met 31 maart a.s. Hierdoor kan helaas de Matthäus Passion die op 29 maart a.s. zou plaatsvinden in de Basiliek te Hulst niet doorgaan.

De organisatie vindt het erg spijtig dat de uitvoering van de Matthäus Passion dit jaar niet door kan gaan. Zij richt zich nu op de organisatie van de Matthäus Passion voor volgende jaar. Die uitvoering zal plaatsvinden op 21 maart 2021. Wij hopen u dan te mogen verwelkomen in de Basiliek te Hulst.

Tot slot kregen wij nog het volgden verzoek van Orkest La Passione. Het orkest maakt veel gebruik van freelancers die reeds de nodige voorbereidingen hebben gedaan voor de uitvoering. Nu alle evenementen zijn afgelast ontvangen zij geen geld voor hun inspanningen en moeten zij zich op maken voor een periode zonder inkomen. Vandaar vanuit Orkest La Passione de volgende oproep:

“Aan al wie ons koor en de jaarlijkse uitvoering van de Mattheuspassie een warm hart toedraagt, doen we evenwel de vrijblijvende oproep om een vrije bijdrage op onze rekening te storten. Dit laat ons toe om reeds gemaakte kosten voor de organisatie van dit concert deels te recupereren.  Uit de grond van ons hart dank aan al wie dit wil doen.”

Indien u, uiteraard geheel vrijblijvend, een bijdrage wil doen aan de artiesten van Orkest La Passione kunt u desgewenst een bedrag overmaken aan (ten name van) Stichting Rotary Project Matthaus Passion op rekeningnummer NL94RABO 0330 5062 69 onder vermelding van “bijdrage orkest”. Wij zullen er dan voor zorgen dat al het geld bij de artiesten terecht komt.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met Jelle van Roeyen op 06-54654163 (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).


Met vriendelijke groet,
Stichting Rotary Project Matthäus Passion

Een van de goede doelen die wij met de Reynaert Fietstocht steunen is het project “DUO-Fiets” van de Blaauwe Hoeve te Hulst.

Vandaag ontvingen wij het bericht dat er niet 1 maar zelfs 2 nieuwe duo-fietsen zijn aangeschaft. Beide nieuwe fietsen voldoen aan de hoogste veiligheidseisen zowel voor fietser als duo-passagier.

duo fietsen

En de 3e (oudere) fiets kan na een onderhoudsbeurt  worden behouden. Naar wij hebben begrepen heeft dit ook een positief effect op het vrijwilligerskorps want de vrijwilligers die door de slechte staat van de oude fietsen waren afgehaakt,  worden weer actief. En zo komt een ieder weer meer buiten! Het is dan ook heel leuk dat de vrijwilligers hebben aangekondigd aanstaande zaterdag met een aantal cliënten een rondje mee te komen fietsen bij de Reynaert Fietstocht om daarmee met trots de nieuwe fietsen in gebruik te kunnen nemen!

old2

 

Tijdens het bedrijfsbezoek van Rotary Hulst aan de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen op 16 mei overhandigde de voorzitter van Rotary Hulst, Cor Sponselee, een cheque ter waarde van 2000 euro aan Miriam Hemelsoet, algemeen Coördinator van de Voedselbank.

voedselbank 1

vrouwen rotary

Op 11 mei werd de 10e editie gereden van de Rotary Dijken en Kreken rally. Ondanks de tegen vallende voorspellingen hadden we een zonnige dag zonder een spatje regen. Ook nu weer een tocht langs de mooiste stukjes Oost Zeeuws-Vlaanderen, met haar talrijke dijken en kreken. Zowel in de Tour- als Sportklasse streden in het totaal 100 klassieke auto’s met hun bestuurder en navigator om de prijzen. De rally is een van de fundraising projecten van Rotary Hulst, waarmee lokale maar ook internationale goede doelen ondersteund worden. Dit jaar is voor zeven duizend euro cheques uitgedeeld.